Den smarte filtrering med glimrende klarhed

Perlite bliver, ud over en masse andet, også brugt til filtreringsprocesser, og her er en del egenskaber, som er værd at bemærke, hvis man er på udkig efter den rette filtreringsmetode til det bestemt projekt. Selv uden tilsatte kemikalier, kan der opnås god klarhed, uden at det kræver særlig meget.

 

Et naturmateriale med slag i

Perlite er oprindeligt en vulkansk sten, som nu også kan bruges i alle mulige smarte processer. Ved netop filtrering, adskilles urenheder fra væsken, som afsætter alle urenhederne på et medium, uden at der behøves at bruges et større trykfald. Partiklerne er uregelmæssigt formede, og det skaber en masse mellemrum, der er så små, at urenhederne filtreres fra væsken i disse. På den måde er der flow og gennemgang af væsken, mens alle resterne bliver fanget af partiklerne og kan fjernes. Den høje filtreringsevne og den store gennemstrømning gør det let at rense filterdugen samt giver en jævn forbelægning, og dét, samt at det har en lav rumvægt, er uopløseligt, sterilt og sikkert at arbejde med, gør den til et særligt produkt med bemærkelsesværdige fordele og smarte egenskaber.

Så hvis du er på udkig efter et filtreringssystem, som både er let og naturnært, så har perlite mange tricks i lommen, og bliver det bearbejdet på korrekt vis, kan det føres tilbage til naturen med flere egenskaber og opbyggende værdi. Nogle bruger det til filtrering i akvarier, pools, i ølbrygning, i vin og til biologisk filtrering. Den smarte struktur gør den til et attraktivt materiale.