Sådan kan du brandsikre

Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan brandsikre. Det betyder ikke, at du kun skal holde dig til en enkelt ting. Tværtimod er det typisk bedre at benytte sig af flere forskellige metoder for at opnå den bedst mulige brandsikring. Herunder kan du få inspiration til, hvilke ting der er med til at brandsikre og derved redde liv. 

Branddøre forhindrer brandudvikling

I mange bygninger er det en fordel at have en branddør. Bor du eksempelvis i en lejlighed, er det en fordel, at din hoveddør er en branddør. En branddør forhindrer nemlig en brand i at sprede sig mellem forskellige rum. Branddøre har en klassificering, der hedder BD. Tallet i BD-klassificeringen henviser til, hvor mange minutter den specifikke branddør kan modstå ild.

En brandstige gør det nemmere at komme ud

Har du et hus med flere etager, er det værd at have en brandstige. En brandstige kan hjælpe dig ud, hvis du befinder dig på førstesalen, og der er opstået en brand i stueetagen. Du skal bare montere brandstigen under et vindue, så er den altid klar til brug, hvis der skulle opstå en brand i din bolig.

Et brandtæppe kan kvæle en lille brand

Et brandtæppe er en god foranstaltning at have i dit køkken. Det kan du nemlig bruge til at slukke eller kvæle en mindre brand i køkkenet. Det kan for eksempel være, at der er gået ild i noget olie, mens du laver mad. Har du et brandtæppe, kan du slukke denne brand mere sikkert i forhold til, hvis du anvender et grydelåg eller lignende.